Nederlands Taekwondo team pakt 27 medailles op het WK in Nieuw-Zeeland

14
okt

Het Nederlandse Special Needs Taekwondo Team van Stichting Special Needs Nederland heeft verbluffend gepresteerd tijdens het WK International Taekwondo Games 2019 in Nieuw-Zeeland.

Het achtkoppige team, onder leiding van nationaal coach David Chung, wist maar liefst 27 medailles in de wacht te slepen op het WK, dat uitsluitend bestemd is voor sporters met lichamelijk, geestelijke en of meervoudige beperking.

Het Special Needs Taekwondo Team behaalde medailles in de categorieën Tuls (stijlvormen), Powerbreaking (breektesten) en de High Kick (hoogtetrappen). 

Feroz Mahboeb wist zelfs vier gouden medailles te bemachtigen, waarmee hij zichzelf de viervoudig wereldkampioen mag noemen van de eerste Special Needs Wereldkampioenschappen. Nederland bezette door de prestaties een uitstekende tweede plaats overall.

Volgende WK in Nederland

Organisator en grondlegger van het wk Special Needs Taekwondo, Benjamin Evans, heeft inmiddels officieël kenbaar gemaakt dat het volgende WK georganiseerd zal worden in Nederland (omstreeks 2021). Evans heeft volgens Chung ‘een historisch wereld-evenement weten neer te zetten’ met deelnemers uit de Verenigde Staten, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië, Engeland, Rusland, Maleisië, Iran en Nederland.

De medaillewinnaars in willekeurige volgorde:

  • Feroz Mahboeb: 4x goud
  • Yannick Fodrini: 2x goud – 1x zilver – 1x brons
  • Bram van Schagen: 2x goud – 1x brons
  • Gerben Timmerman: 1x goud – 2x zilver – 1x brons
  • Kim de Haan: 1x goud – 1x brons
  • Tim Brouwer: 1x zilver – 1x brons
  • Fiona Hoekstra: 2x goud – 2x brons
  • Britt Stolker: 1x goud 1x brons

Nationaal Coach David Chung wist zelf ook twee keer brons te behalen in deelname aan de categorie ‘Mixed Abilities’, waarbij hij samen met de deelnemers Britt en Tim een gemengde stijlvorm heeft moeten lopen.

NH Nieuws, dat meereisde met het Amstelveense team, zal op 17 november een documentaire uitzenden over het WK Special Needs Taekwondo.

https://www.amstelveenz.nl/nieuws/medailleregen-voor-nederlands-special-needs-taekwondo-team-uit-amstelveen.html